За благодарности за програмата, нека не са само към мен, защото още от самото начало GeoBase не се пише от мен. Аз съм се включил доста късно в "проекта" Smile. Основните благодарности са за колегата: Пешката. Това, че GeoBase не ви се зарежда на версия на акад след 2004 е оправено при версия 5.3.
emo5kov написа:
Не работя с програмата, но предполагам, че си с АКАД 2006. Просто при вмъкването на блока е зададен кофти скалния фактор. Поне при мен се получава когато с лисп програма вкарвам блок.
Проблема е, че в новите версии на аутокад, се позволява да се зададе UNIT за самата дефиниция на блока, докато при по-старите версий(за които бе разработена библиотеката това не е така). От там идва проблема. Това е отстранено за някои от блокчетата но мисля, че не е за всички Smile (не са едно-две Smile)
giginik написа:Колеги, моля за помощ! Наложи ми се да преинсталирам Windows на моя компютър и от тогава не работи менюто Точки- Изход в таблица. Всъщност работи нещо, защото изважда таблицата, но с координати 0,0. Дава съобщение за непозната команда: KOORD и X, Y /самите стойности на координатите ги изписва като непознати команди/. Менюто с изход въа файл работи. работя и другите приложения
Пробвах вече да премахна приложението от AutoCadMap , после го инсталирах отново - не става!
Какво да правя?
Пробвай от Regional and language options да си оправип разделителя ( дали е . или ,)
krivoto написа:
Една молба за повече типове линии .... само с ограда не се справям ... имам типове за всичко , но те не се зареждат на чужди компове , защото нямат базата с линиии .... така като блокове е много полезна и се отварят винаги .... моляяяяя
Липсата на всички типове линий е напълно умишлена.
1 - не са 10 а са много повече.
2 - пробвал ли си да дефинираш тип линия в Акад?
3 - искат се Shape файлове, който да пращаш с чертежа (мразя shape'пове)
krivoto написа:За съжаление , хакерите в офиса ми разкараха AutoCAD 2008 3D MAP и ми инсталираха ЛЕГАЛЕН AutoCAD LT 2008.Проблема е , че не го намира като инсталран и не се добавя менюто . Какво да направя ?
Никога несъм си играл с LT версия, но незнам да е много по-различна от стандартните версии, по отношение на доп. софт. От appload си добави Geo.vlx файла в Contents и си готов.
Geomatics написа:Very Happy Да! Това е така. Аз правя BUG REPORT, за да могат колегите да си го оправят за напред Cool
Я дай да ти видя BUG REPORTA Laughing Laughing Laughing . Ако не съм се заблудил, сме се виждали в нашия офис??? Laughing
ПС. GeoRT, я ми разкажи на ушенце, как така за 2 седмици последната версия успя да стигне до теб, като имаш предвид, че не се познаваме лично. Знаеш ми ICQ'то.