AUTODESK: Извличане на информация от блок - ATTEXT.

Програмно обезпечаване на Геодезията.
GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

AUTODESK: Извличане на информация от блок - ATTEXT.

Мнение от GeoRT »

Въпреки че тази функция в AutoCAD е доста популярна, съм забелязал че почти не се използва, поне от моите наблюдения. :)
Доста често се налага да вкарвам масиви от точки в чертеж. Когато по една или друга причина реша да не го правя в Ленда, ги вкарвам като блокове, в които като атрибути присъстват номера на точката и нейната кота. Да речем, че в един чертеж съм заредил опорни точки и после съм създал един куп точки, които ще трасирам. Най-накрая всичко това ми трябва изкарано като координатен регистър. В такива случаи използвам командата ATTEXT, създал съм си един "template file", който казва какво точно да се извлече от блока:

Изображение

Мисля че всичко нататък е ясно.
Не е кой знае какъв пиниз, но може на някой да му свърши работа.
:)

Geomatics
administrator
Мнения: 138
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 11:17 pm
Местоположение: гр. Пловдив
Обратна връзка:

Мнение от Geomatics »

Скоро ми се наложи да вадя трасировъчни данни от чертеж с блокове (атрибутно дефинирани) и чак кoгато си написах една команда специално за това се сетих, че благорение на функциалността на AcadMAP това става за 1 секунда.Просто трябва да се дефинра едно query. :lol: . Друг начин за експорт на данни от атрибутно дефинирани блокове e чрез tools->Attribute Extraction (аз ползвам Land 2006) . :P

new1
Мнения: 37
Регистриран на: Пет Фев 25, 2011 12:07 pm
Местоположение: На много места :)

Мнение от new1 »

Доколкото съм запознат, не е нужно да имаш Ленд или Мап надграждане за атрибут екстракшън. Удобството, е че може и в екселска таблица да ти го изведе, може да си подредиш както си искаш колоните и т.н. :)

Публикувай отговор