Още една хранилка - МРРБ с нов ГИС

на геодезическа тематика.
Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Още една хранилка - МРРБ с нов ГИС

Мнение от Незнайко1 »

http://212.122.182.101/MRRB/#
Като чета какви големи цели са заложили, и само дублирана информация, има пари за усвояване, богата държава!
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Icer
Мнения: 53
Регистриран на: Сря Ное 26, 2008 6:21 pm

Мнение от Icer »

Не видях никъде в системата да има разбивка на заложените цени, поради което иска да попитам къде могат да се видят?
Кой е изпълнителя на GIS-а?

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Пак разкарване с военните, искаш да си купиш един картен листи в М1:25 000 и ти навират “Според действащия в България Закон за класифицираната информация (ЗЗК, Обн., ДВ, бр. 45 от 30.04.2002 г.) топографските карти в “геодезическа координатна система 1942 г.” (мащаби 1:25 000, 1:50 000 и 1:100 000) са с ниво за класификация на сигурност “поверително”.
Само загуба на време и нерви, а тези как са публикували поверителна информация?
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Офтопик:
Тия военните са невероятно смешни.
Шапките ги мразех още преди казармата, по време на казармата си затвърдих позицията, а след казармата я доразвих!
Абсолютни гащници, по-голяма част от които са кръгли лумпени и цялото това военно разточителство и кражби тежи на гражданския гръб.
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Разглеждах едни образци от ортофотоплановете по земеделските програми. Направи ми впечатление един блър-нат участък от растера. Поинтересувах се и се оказа че там има "секретно" военно поделение.
Уаааауууу... треперейки от вълнение отворих гуугъл ърт за да видя какво има под блъра. :P
Смешници!

Незнайко1, интересно ми е за какво ти е нужна толкова неактуална топография?

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

В Сливенският балкан за проектно проучване на ветрогенератори, трябва им релеф в М1:25000 върши работа.
А за военните, потвърждавам твоята констатация и най-фрапиращото като сравнявах с http://maps.google.com/ че НАТО-то поделение в „Ново Село“ е с много актуална и точна сателитна карта, а тука са деквали, мазали.

ПП
Поделението „Сотиря“ източно от Сливен също е с актуална карта висока точност, за разлика от западната част на Сливен и селата пак западно сателитните снимки са с ниска точност. За каква военна тайна говорим?


Оф топик:
„Петър I“ - А. Толстой – първата война с шведите показва резултата от некомпетентни командири.

Ак. д-р Вл. Христов за КС1970 - „Тайна могат да бъдат координатите на една точка, но не и метода на изчисление“
Последно промяна от Незнайко1 на Чет Яну 06, 2011 12:46 pm, променено общо 1 път.
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Пак офтопик.
Когато се правят подобни квалификации, според мен трябва много да се внимава.
Може в голяма степен да си прав, обаче скоро беше, когато съседът ми, човек на 77 години, ми цитира Кутузов, който е заявил, че армия без дух не е армия. Какъв дух да има в армия, за чийто цял офицерски състав се твърди, че са абсолютни гащници, лумпени и са мразени от народа, когото трябва да защитават? Може и да е вярно това за военното разточителство и кражби на гражданския гръб. Да попитам, къде не е така? Дали в САЩ? Дали в Русия? И в коя от отминалите епохи? Имаше американски филм, който осмиваше точно гротескни военни изобретения за милиарди. Голям смях падна. Това не пречи обаче да имат и постижения, нали? И милиардите да продължават да си текат към тях. Ама ние не се нуждаем от армия. За какво ни е? Ние сме постигнали приятелството с целия свят. Само че и друго е казано. Който не храни собствена армия ще му се наложи да храни чужда.
И в допълнение ще кажа и друго.
Полицията беше първа. Настойчиво и методично се насади мнението, че всички полицаи са бандити, глупаци, изнудвачи, куки, ченгета. Е, какъв дух очаквате да има в един полицай тогава. Та той просто ще следва стереотипа. И без това, каквото и да прави ще твърдят, че е такъв. Не, и полиция не ни е нужна, всичките да се уволнят.
Сега подхванаха лекарите. Лека полека всички лекари ще се окажат бандити, обирджии, чудовища. И всички те наистина ще се превърнат в такива. И лекари не са ни необходими. Никакви граждански разхищения за тях!
За съдии, прокурори няма какво да говорим. Вече знаем че са най-голямата мафия. Наблюдавайте каво лека полека се случва и с учителите.
Е, просто духа в тази държава бавно и методично се унищожава.
А когато изчезнат армията, полицията, съда, лекарите, учителите, ще изчезне не само държавата. Ще се срине цялото общество. Ама тя и България на кого е притрябвала?

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Някак си има разлика между щатите и България.
В България не достигат пари за животоспасяващи медикаменти и терапии и пенсионерите живеят с по 200лв на месец, това дали е така в щатите?
Когато има пари да живея със стандарта на американец, тогава военните да си харчат колкото искат.
На фона на мизерстващия ни народ и избушената ни икономика, военните се ползват с незаслужени привилегии и аз лично изобщо не съм съгласен.
По времето, когато служех, новопостъпил кадрови редник взимаше 1.5 х цивилната ми заплата, която за онова време беше нормална. Имаха право на заем до 10 000 лв при изключиелно изгодни условия и познай какво правеха - нищо!!!
Абсолютни торби, които по цял ден даваха някакви измислени наряди от рода да висят на гише на портала на спално помещение, което не се ползва! Това е най-ниското ниво. Нямам време да описвам бездарието и глупостта на чиновте нагоре, барабар с офицерите. За известен период поддържах канцеларията на батальона, да не обяснявам какви количества горива хвърчаха месечно за техника, която по време на караул охранявам и знам че не е излизала от халетата от години.
Недай боже пък да се опре до бойни действия. Тогава такъв смах ще настъпи че... ще смаеме врага със строева подготовка, метене и прекопаване на рози!
Равносметка:
Военния не прави нищо през лишения си от стрес трудови си стаж, по време на който не му се отчисляват осигуровки и данъци - държавата ги поема за разлика от мен. Получават безплатно работно облекло, храна и други облаги. Пенсионират се рано (защото са адски "уморени" от дългите години "бойна готовност"), за разлика от мен. При пенсионирането си взимат 20 заплати накуп. След пенсионирането си им се търсят програми за адаптация в обществото! :shock:
Циркове!

Лекарите:
В по-голямата си част са арогантни и корумпирани, а доста често и некомпетентни.
Мога да ти дам пример за това какво е да потърсиш отговорност в Пирогов за това че санитарите, който приемат пациентите с носилки на входа са мъртво пияни и на всичкото отгре продължават да пият и мезят в пластмасова посуда наредена върху радиаторите!
Ходих при дежурния полицай - нищо, ходих два пъти на рецепцията - нищо, ходих при дежурния лекар - изго ни ме!!!
Да не ти се налага пък да те хоспитализират.
Да ти обяснявам ли как здравната каса плаща по 90лв за нощувката ти отново в Пирогов, а ти спиш на легло в преграден коридор и те хранят със стари препечени филии и на всичкото отгоре те изписват преждевременно въпреки че по пътека им се плащат още два или три дни!?
Отношението почти навсякъде е като към нищожество, което се е осмелило да потърси помощ от медиците-богове.

Учителите:
Ами то се вижда. Или децата в днешно време са идиоти или учителите.
По мое време в техникум или ВУЗ си се влизаше съвсем спокойно със самоподготовка. Хайде за вуза съм карал един месец курс. Сега? Днешните келеши не могат да завършат годината без да ходят на допълнителни, частни, извънкласни уроци по същите предмети които изучават в училище. Що така?

Съда:
Тука нямам време да пиша толкова. Всички са наясно.

Полицията:
Всеки си е патил по всой си начин, така че няма смисъл да обяснявам и аз.

:)
Така мисля аз и никой не може да ме убеди в противното.
Ще си променя мнението, едва когато лично почувствам че нещата са други. Засега не са.
Поздрави.

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Така, така.
Нещата няма и да станат по-добри. По-лошо ще да е! Вече обясних защо.
А сега понеже не е честно иначе, попитай юрист какво му е мнението за нас, геодезистите, особено след изпълненията в кадастралната карта. Не конкретно за фирмата която е мазала, а за ВСИЧКИ геодезисти. За мен и теб включително. Попитай и архитекти, няма да ги пропуснем, пак за мнението им за геодезистите.
Когато започвах съвместна дейност с един от тях ми казва, извинявай, ама мнението ми за геодезистите е, че са абсолютни лигльовци. Винаги досега съм имал проблеми. И досега вече 3 години работим заедно. Няма нужда да продължавам.
Поздрави!

А, и забравих, всички лекари заслужават само презрение и бой. Вече ще ходим само да ни баят и да ни леят куршум. Има още ходжи дето да ни направят муска, ще си я носим на вратовете и няма да имаме никакви ядове.

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Самия преход към кадастрални карти е достатъчно сложен и исторически обременен за да мине безпроблемно. Допълнително, положението се утежнява, от това че кадастралните карти се плащат по 300лв на хектар и то при главен изпълнител, а отделно парите си ги чакаш с години.
Всички специалити покрай строителството, с които съм работил до този момент са имали винаги високо мнение за геодезистите. Даже инвеститори с обект за над 20 милиона лева, в разговор с мен са клатели глава: "Геодезията е най-важния фрагмент в строителството!"
Ама да ги оставим тези неща и да се върнем в началото.
Кажи какъв продукт произвеждат военните? Защото аз и ти си го плащаме. Кажи какво конкретно получаваме?

П.П.
Не мисли че се заяждам, просто ми е интересна друга гледна точка.
След изввестно време ще отделя този разговор в отделна тема в Говорилнята, така че не се притеснявайте от офтопика.

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Там е работата, че от военните не се очаква да произвеждат продукт. По-хубаво от това да останат незабелязани няма. Обратното знаеш какво означава. Защо обаче през цялата история на земята са на върха на обществената пирамида. Първият човек във всяка държава е и върховен главнокомандващ. Като са толкова прости и ненужни защо всички монарси, а и диктатори по света се кипрят във военни униформи?
Не е нужно да ми даваш обяснения за качествата на кадастралните карти. Аз ги знам. Въпроса е какви асоциации предизвикват към нас, геодезистите.

П.П Продължавам да се чудя, изчезна ли вече полицаят (милиционер тогава) срещнал патрулирайки майка ми носеща ме на ръце с разбита глава от детската площадка, закарал ни до болницата, а после и до къщи или пък този засякъл баща ми с авария на пътя, останал с него и помогнал да я оправи, после екскортирал го 5-6 километра за да се увери, че няма проблеми. Къде изчезнаха тези хора и защо?

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

dangeon написа:...през цялата история на земята са на върха на
обществената пирамида...
Как хубаво ми звучи "история"... Там е работата че не искам да са част от настоящето и още по-малко от бъдещето ми.
Мнението ми е че воиската ни е тотално неподготвена за каквито и да било военни действия, дори те да се развиваха на равнището на нашето въоръжение. Единствения и смисъл би бил по-скоро на жандармерия, но ние такава си имаме.

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Няма и да бъдат подготвени. Та нали военните са мразени, гащници и идиоти. Кой качествен човек ще се втурне да става военен? Освен това не искаме да им даваме и ако може пари.

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Хайде сега. Силната българска армия е разстроена от отношението на обществото към нея и взела та се фръцнала и затова е такава разпасана.

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Силната ( и неподготвена всъщност) българска армия е направила преход марш на скок от гара Септември до позициите при Три уши и е влязла в бой заедно с ученическите доброволчески отряди (също много подготвени), удържащи далеч по-подготвената сръбска армия. Подгонила е до Ниш сръбския крал очакващ при тези условия за половин ден да си пие кафето в София. Но тогава е имала духа за който говоря.

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Да, нищо не мога да кажа по този въпрос и всъщност съм горд с тези постижения и като цяло се гордея с българската история до началото на 20-ти век, без да претендирам че я познавам достатъчно добре.
Работата е там че сега нещо не са наред нещата.
Не ме разбирай погрешно, не съм чак такъв враг на армията. Просто ми е криво че нещата са така разбалансирани.
Знам ли, може би пък аз не ги разбирам правилно нещата?
Темата е безкрайна и могат да се дават стотици примери за и против, обаче ми изскочиха едни екзекутиви за правене... ;)
Поздрави.

Публикувай отговор