Схеми на етажна собственост

Решения на практически въпроси. Обмяна на опит и "know how".
dk
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 8:24 am

Схеми на етажна собственост

Мнение от dk »

От един месец насам Служба по кадастъра - гр. Пловдив има ново изискване площите на самостоятелните обекти да бъдат удостоверявани със становище от оценител или инженер-конструктор. Какво мислите за това? Първо, правоспособно лице по кадастър - геодезист прави схемите - той не е компетентен по въпроса за площите. Второ, собственикът трябва да се обърне и към лицензиран оценител за техническа експертиза относно площите.
Какво мислите, колеги?

dangeon
Мнения: 81
Регистриран на: Вто Авг 25, 2009 10:25 pm

Мнение от dangeon »

Леле, леле, какво ли няма да чуем още за Служба по кадастър - гр.Пловдив. Те са просто едни новатори и експериментатори. Малко неясно ми е как така геодезистите не са компетентни за площите.

kgmgeo
Мнения: 44
Регистриран на: Пет Дек 28, 2007 3:11 pm

Мнение от kgmgeo »

Отговорът е съвсем прост - жалба в АГКК. Лично говорих скоро с някои от юристите там и те ме посъветваха точно така. Аз за малко да напиша една за СГКК-Пловдив, ама клиента ме отказа.

peterkyosev
Мнения: 30
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 3:21 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от peterkyosev »

Предполагам, че СГКК изискват таблицата за определяне на идеалните части от общите части на сградата за всеки самостоятелен обект. Редно е да се опишат ид.ч като се ползва точно такава таблица, изготвена от оценител, тъй като те не са пропорционални на площите на обектите- Чл. 40 ЗС.

Публикувай отговор