АГКК и техническите средствата за пренос на данни

на геодезическа тематика.
Geomatics
administrator
Мнения: 138
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 11:17 pm
Местоположение: гр. Пловдив
Обратна връзка:

АГКК и техническите средствата за пренос на данни

Мнение от Geomatics »

Колеги, може ли някои от вас да ме информира, в кой нормативен документ е записано изрично, че ние трябва да предоставяме оптичен, магнитен или друг вид носител, на който от съответната Службата по Кадастър и т.н. да ни запишат извадката за която сме платили мин. 10лв.
Едно CD e 0.25лв. да му се не види!!!

За това се замислих, след като ми се наложи (непредвидено) да подам заявление в службата в Стара Загора и служителката ме попита "А на какво да вия запиша?". А аз естествено нямах у мен диск и си се разходих за да си потърся такъв. И в Пловдив ми искат дискове разбира се!
Толкова пари се смъкват, едни дискове не могат да си купят. Та те са им консуматив. За мен това равносилно когато си поръчам скица да ми искат един или два листа А4, за да мия напеатат на тях!

Вие какво мислите ние ли трябва да си носим дискове?

bobets
Мнения: 159
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 7:30 pm
Местоположение: гр.Пловдив

Мнение от bobets »

Абсолютмо не трябва да носим и си мисля. че всеки колега е съгласен с това, но те принуждават и това е.

peterkyosev
Мнения: 30
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 3:21 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от peterkyosev »

За справка чл. 47 на Тарифа 14, последно изречение. Независимо, че си го плащаш, задължително трябва да го има в службите този "носител". За по-лесно си поръчвам данни през ИКАР, спестявам си ходене до службата и куп главоболия. А иначе си мисля, че аналогията с листите хартия е правилна.

Geomatics
administrator
Мнения: 138
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 11:17 pm
Местоположение: гр. Пловдив
Обратна връзка:

Мнение от Geomatics »

Че по-лесно е вярно.
А какво правиш, ако данните ги няма качени в ИКАР?
Отиваш в съответната Служба по ... и т.н.

peterkyosev
Мнения: 30
Регистриран на: Пон Мар 08, 2010 3:21 pm
Местоположение: Добрич

Мнение от peterkyosev »

Не съм попадал в такава ситуация с липсващи данни, поне за районите в които работя. Ако липсват данни, няма спасение, търчиш до съответната служба. А за дисковете напълно подкрепям мнението, че е работа на СГКК да ги предоставя, пък като иска да ни ги таксува стотинките за CD. Или пък да ни ги дават на флаш цифровите модели. Или да ги пускат по пощата, или....При добра воля всичко става, но май темата трябва да се прекръсти на "Къде остана добрата воля на хората в СГКК".

kmh
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 12:46 pm

Мнение от kmh »

A съгласни ли са да го запишат на флашката, което винаги си носиш в джоба? :D Кой нормален човек ходи без флашка в джоба? :)
Едва ли за това е виновна само агенцията. Цялата финансова организация е сбъркана. Тия 10 лв. отиват в държавния бъджет. След това шефът на Агенцията трябва да ходи да се моли за 0.25 лв. за едно дискче, както и за заплати, телефон, интернет, хартия, консумативи за принтера, бензин, сапун, тоалетна хартия и т.н. да му дадат от неговите пари. И след като му ги дадът, финансовият министър ги орязва с 20 %, защото нямало приходи в бюджета!

Публикувай отговор