100 000 километра са мечта!
Как ти звучи да правиш раздатъчна кутрия на първите 5 000 (!!!!) километра?
С взимането на Нива проблемите започват.
Минуси:
1. Купето е отвратително!!!
Таблото, уредите и салона са от осемдесетте години на 20ти век. Лостовете за чистачки и мигачи не работят като хората още от самото начало. Абе таблото хем е супер смешно, хем човек се натъжава... Хахах...
Ключалките са жалки и също не са мръднали от 80те.
Седалките са повече от скапани, неминуемо се прецакват без време и се движат или с шутове или с блъскане. Лайсните по които се движат седалките се изкривяват за нула време, а автоматите които зацепват седалките започват да работят с "чалъм".
Всичко останало по купето е очевидно и не вярвам някой да го определи поне като нормално.
2. Ламарините не струват.
Очевидец съм как Лада Нива на 130 000 километра е буквално разядена.
3. Раздатъчната кутия!!!
Непрекъснато се прецаква. Всеки минава през цилките: а)оправяне на скъсани болтове; б) Стабилно захващане за шасито с по-подходящи болтове; в) Заваряване и разпробиване на допълнителни планки за шасито, защото поизгнилата ламарина толкова се е изяла че вече само болт не помага.
4. Нулева аеродинамика!
5. Повече от нестабилна е при скорост по-висока от 70-80 км/час.
6. Дългия път с нея е ад! Багажника е толкова малък че освен личен багаж на двама души и малко оборудване друго не побира. Всъщност за двама души става, за повече - твърдо не!!! Бучи, вие, свири, вибрира... Тези екстри не се появяват след няколко години - получавате ги веднага при покупката!
7. Двигателят 1.7 със всоите 82коня ми се струва слабичък. Възможно да се бъркам нещо, защото не мога да определя дали точно от него идва характерната и "спънатост" или от нещо комплексно.

8. Разхода аз лично не съм го засичал, ето колко е по каталог:
Разход на гориво - градски (л/100 km) 15,1
Разход на гориво - извънградски (л/100 km) 9,2
Разход на гориво - комбиниран (л/100 km) 11,4
9. Още сума ти кусури, които не ми се изброяват...
Плюсове:
1. Понеже неминунемо я мразиш, затова хич не я жалиш и общо взето можеш да извършиш геройства.
2. На блокаж се представя добре, като цяло ако си с подходящи гуми и имаш акъл в главата едва ли ще закъсаш.

3. Явно вече при нея сервото на волана е вградено серийно, карал съм и такава без серво и в ръцете бях като Жан Клод Ван Дам!.

4. Виждал съм и модификация с климатик! Понеже вече ви обясних че място в тази кола няма, го бяха сложили в краката на пасажера от ляво и веднага си представих смляни капачки, заклещени хора и т.н. Не одобрих решението.
3. Ами друго не се сещам...
П.П.
Сигурен съм че ще възникне спор - готов съм!!!