Sokkia SetX

Всичко свързано с инструментите на различните производители.
rover
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Май 12, 2009 10:19 am

Sokkia SetX

Мнение от rover »

Някой има ли опит за работа с тази станция? Как става трансфера на данни чрез USB кабел? Опитах се да изтегля данни по този начин, станцията се появява като външно устройство с директории. Имаше създадени файлове с измервания с днешна дата, но в тях нямаше записани координати, а само един-два реда с текст. Какво трябва да се направи? Някакви настройки?

bobets
Мнения: 159
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 7:30 pm
Местоположение: гр.Пловдив

Мнение от bobets »

Колега прати някой друг файл от SETX-a да го видя. Искаш дпи да си направиш ли какво не можеш да се оправиш, защото си мисля, че този модел на сокиа трябва да има маски като лайка и да можеш да си избираш какво да ти записва във файла и като го експортваш от станцията да си е записано във файла каквото ти трябва, но прати все пак някой друг файл, т.е. качи някъде по сървърите примерно
rapidshare.com

rover
Мнения: 7
Регистриран на: Вто Май 12, 2009 10:19 am

Мнение от rover »

Фаиловете са във формат SDR*.DAT . Не се отварят с пролинк. Маски има, но когато ползваш USB кабел, станцията ти се появява като външно устройство, като фотоапарат например и нищо неможеш да пипаш по нея, само можеш да си копираш фаиловете, които виждаш.
Прати ми е-майл на лични за да ти изпратя файл, ако можеш да дадеш съвет, ще съм много благодарна.

bisbogdan
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Юни 18, 2009 6:37 pm
Местоположение: V. Tarnovo

Мнение от bisbogdan »

Колега ползвам Sokkia SET 620 имах същия проблем и го реших програмата Sokkia I/O Utility. Работи перфектно.
http://software.informer.com/search/sok ... Fo+utilitu
Приятна работа!

JarJarBinks
Мнения: 9
Регистриран на: Вто Юли 07, 2009 6:11 pm

Re: Sokkia SetX

Мнение от JarJarBinks »

Здравейте, колеги. Не се мъчете с USB кабел. Обикновена "флаш-ка" върши чудесна работа :D . Просто включвате паметта, от настройките казвате че ще се сваля информацията на файл и казвате Send. Накрая на източването станцията пита за път и име на файла. Менюто прилича точно на Windws Explorer. Намирате си флаш-а и готово. Оказа се най-бързия за мене трансфер и кабела ми събира прах в чекмеджето вече комай цяла година :D Що се отнася до маски - старото toDPI си върши чудесна работа и с новата подредба на SDR-а. За качване на координати пък съвсем се опростяват нещата - приема обикновен текстови файл, в който имената и координатите трябва да са с някакъв еднотипен разделител.

Като гледам как го написах, дано да сте разбрали нещо. Ако трябва драснете на e-mail-а да обменим впечатления за инструмента.

R
Мнения: 84
Регистриран на: Съб Сеп 15, 2007 8:47 pm

Мнение от R »

Êîëåãè, èìàì ñëåäíèÿ ïðîáëåì:
Èìàì Sokkia SET3B, êîÿòî íÿìà âúòðåøíà ïàìåò.
Èìàì êàáåë îò ïî-íîâà Sokkia /520 ìèñëÿ/.
Èìàì êîìïþòúð.
Íàêðàéíèöèòå íà êàáåëà âëèçàò òî÷íî, íî äàëè êàáåëà å ñúùèÿ?
Êàêúâ ñîôòóåð äà èçïîëçâàì, çà äà çàìåñòÿ âúíøíèÿ SDR?
Çíàì, ÷å âúïðîñúò å ñïåöèôè÷åí, íî ïðåäïîëàãàì ÷å íå ñúì åäèíñòâåíèÿ, êîéòî ñå ñáëúñêâà ñ òàêúâ ïðîáëåì.
Èçïîëçâàì âå÷å îòâîðåíàòà òåìà çà Sokkia è Data transfer.

Grigo
Мнения: 15
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 4:57 pm
Местоположение: Stara Zagora

Re: Sokkia SetX

Мнение от Grigo »

JarJarBinks написа:Здравейте, колеги. Не се мъчете с USB кабел. Обикновена "флаш-ка" върши чудесна работа :D . Просто включвате паметта, от настройките казвате че ще се сваля информацията на файл и казвате Send. Накрая на източването станцията пита за път и име на файла. Менюто прилича точно на Windws Explorer. Намирате си флаш-а и готово. Оказа се най-бързия за мене трансфер и кабела ми събира прах в чекмеджето вече комай цяла година :D Що се отнася до маски - старото toDPI си върши чудесна работа и с новата подредба на SDR-а. За качване на координати пък съвсем се опростяват нещата - приема обикновен текстови файл, в който имената и координатите трябва да са с някакъв еднотипен разделител.

Като гледам как го написах, дано да сте разбрали нещо. Ако трябва драснете на e-mail-а да обменим впечатления за инструмента.
Здравейте колеги! Много здраве, по малко работа ама повече парички през 2011г. !
За почвам да работя на Sokkiq SET2X и срещам следния проблем имам кабел сериен за Соккия за ЛПТ порт ама вече лаптопи не се намират с такъв порт и като ми се наложи на полето да сваля данни няма как, номера с флашката сега прочетох за него ще го пробвам ама като съм разглеждал в настроиките има за кабел RS... и блутуд, за кабел USB няма (порт има за стандартен и мини USB). Въпроса ми е някой ползвал ли е блутуда на инструмента , трябвали някаква по специална програма да има аз имам Пролинк и Коммс но с тях не става? Ако някой го е ползвал да напише някой ред ще съм благодарен. Иначе инструмента мери добре лазера му е по добър от Лайката.

vldnikolov
Мнения: 12
Регистриран на: Пон Дек 07, 2009 5:09 pm
Местоположение: София

Относно външната памет

Мнение от vldnikolov »

R написа:Колеги, имам следния проблем:
Имам Sokkia SET3B, която няма вътрешна памет.
Имам кабел от по-нова Sokkia /520 мисля/.
Имам компютър.
Накрайниците на кабела влизат точно, но дали кабела е същия?
Какъв софтуер да използвам, за да заместя външния SDR?
Знам, че въпросът е специфичен, но предполагам че не съм единствения, който се сблъсква с такъв проблем.
Използвам вече отворената тема за Sokkia и Data transfer.
За един стар TOPCON ползвам програмируем калкулатор с памет (HP 48 GX) на него съм качил една американска програма (доста читава и решава доста задачи директно на полето), която бачка с 5-6 типа инструменти включително и Sokkia. Данните се разтоварват на PC чрез COM - порт. Ако искаш още инфо пиши на e-maila (може да дойдеш да пробваш варианта). Поздрави

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Миналата пролет бях на една демонстрация на Sokkia и показаха връзка с блутуут, много лесно и бързо се прехвърлиха данни поне за пред публика. Познати устройство, дори и GSM се намериха и после Send.
Можели малко повече информация с Windows операционна система не би следвало да има проблем с разпознаването на PC-та?
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Публикувай отговор