Здравеите!
Моят проблем е свързан с вкарването на *dwg файлове в AutoCAD чрез посочване с прозорец. Попрочетох малко за Autolisp, но не успявам да се справя сам. Идеята ми е да се напише програмка, коята да вкарва *.dwg файлове от определена директория, само в рамките на посочен от потребителя прозорец. Ако някой има решение на проблема ми и ми помогне ще му бъда много благодарен. Знам, че това не е толкова трудно за програмиране, особедно за по-напредналите, но все пак си иска време, затова благодаря предварително.
Вкарване на *.dwg файлове чрез посочване в прозорец
Ами идеята ми е да имам едан директория в която да се събират всички снимки, които сме правили (в КС 1970г. например) и когато покажа прозорец на определено място, да влизат само *.dwg-тата, които са в обхвата на прозореца т.е., чиито координат попадат в прозореца зададен от мен. Що се отнася до MAP-а плзвам го но рядко, а това ми се иска да се напише за AutoCAD 2004
Лично аз съм си спретнал две програмки. С едната към името на файла добавям две координати, долна най-лява точка и горна най-дясна, името на компютъра от който е качен (за да се знае кой всъщност се е занимавал с него) и избирам съответната директория ,където да бъде записан файлът, чрез две списъчни менюта, едно за вида на файла (геодезическа снимка, вертикална планировка...) и друго за населеното място (или район на София). После с друга избирам прозорец, в който искам да ми бъдат вмъкнати и директория/директории, от които да се вмъкват, пак от списъчни менюта за вид обект и населено място.
Сигурно има и по-добри решения.
Сигурно има и по-добри решения.

-
- administrator
- Обратна връзка:
Аха! Сега разбрах какво искаш да направиш
Препоръчвам ти да използваш AutoCAD MAP, тъй като предлага един страхотен инструмент наречен query, който ще ти свърши работа.
Ще изтъкна само няколко причини поради които да го ползваш:
1. Мощен инструмент
1.1. Не е необходимо всички чертежи да са в една директория.
1.2. Широк набор от методи за избиране(указване) - не само прозорец
1.3. Увладееш ли инструмента, ще ти е от голяма полза
1.4. и др.
И още нещо важно. Не се налага да "откриваме топлата вода" ( да си пишем ние програмка), защото 99% съм сигурем, че програмистите на AutoDesk, ще са се справили по-добре от нас
.
П.С.
В никакъв случай не искам да кажа, че нетрябва да се пишат програмки! Напротив!

Препоръчвам ти да използваш AutoCAD MAP, тъй като предлага един страхотен инструмент наречен query, който ще ти свърши работа.
Ще изтъкна само няколко причини поради които да го ползваш:
1. Мощен инструмент
1.1. Не е необходимо всички чертежи да са в една директория.
1.2. Широк набор от методи за избиране(указване) - не само прозорец
1.3. Увладееш ли инструмента, ще ти е от голяма полза
1.4. и др.
И още нещо важно. Не се налага да "откриваме топлата вода" ( да си пишем ние програмка), защото 99% съм сигурем, че програмистите на AutoDesk, ще са се справили по-добре от нас

П.С.
В никакъв случай не искам да кажа, че нетрябва да се пишат програмки! Напротив!