На каква графична среда работиш, какви програми използваш?
Ами... Paint

режа парче от картата и за 0 приемам ъгъл на кръстовище (неговите координати ги вземам от google maps) и след това ги преобразвувам в UTM и вече имам т. 0 с някакви координати по UTM (метри) след това като измеря данни от GPS-а ги конвертирам към UTM от тях изваждам координатите на т. 0 и така намирам къде по картинката е се намирам (тоест т. 0 е пиксел 0,0 на картинката, като знам че 1 метър е примерно 1 пиксел то като получа 220 метра са 220 пиксела по картинката) и така бум и го рисувам, като нещата по-скоро са че получените разлки по UTM се делят на отношение метър/пиксел на картата, а него съм сметнал уж..)
Общо взето проблема идва от това да имам точна карта, а това май няма как да направя, тоест съвсем точно да знам координатите на дадена карта(картинка) тоест т.0, а това май няма как да стане лесно.
Относно NMEA може да се експортне, но трябва с пуснат GPS да мина по маршрута. А маршрута ще е 2 вида с кола и без кола, този без кола го измислих, не е проблем. Другият ще го измисля и него надявам се. Разбира се не търсим най най най точно от всичко. Идеята е да се разработи приложението от 0 с карта и т.н.
Нуждата от NMEA файл е за емулатора на PocketPC на компа

да не се налага да програмирам и за всеки тест да качвам приложението на PocketPC-то и да се мотам по улиците
Благодаря на всички

Та.. как да си направя карта.. как да намеря такава карта тип в картинка на която са отбелязани координатите на определени точки и са верни?