Някакви теми за тролене?

Всичко, което не влиза в горните категории.
Румен
Мнения: 11
Регистриран на: Съб Окт 24, 2020 3:13 pm

Някакви теми за тролене?

Мнение от Румен »

Много ясно е, че темите с професионална насоченост не могат да са много, а това от своя страна означава, че често би имало периоди с дълги паузи без теми за обсъждане.
Като резултат хората бързо биха се махнали от форума и така на практика дори и да се появи смислен въпрос, то няма да има отговор поне не от много хора.
От друга страна като се види, че последните теми са отдавна, то много хора дори няма да си направят и труда да влязат за да си поставят темата - те вероятно считат, че форумът е изоставен.

Поради горните съображения трябва да се създаде изкуствено живот във форума, за да работят нещата. Това е много добре известна необходимост, която например се прилага при борсите. Ако погледнете, то курсът никога не става черта, а непрекъснато отива нагоре и надолу. Това се прави от автоматизиран софтуер, който купува и продава периодично, за да се мести курса според съответните пазарни механизми.

HaCko
Мнения: 94
Регистриран на: Сря Ное 02, 2011 7:04 pm

Re: Някакви теми за тролене?

Мнение от HaCko »

Добра идея.
Проблемът обаче, според мен, се крие в това, че на хората им е по-лесно да са само консуматори. Има проблем - влезе у фейсбук (където така или иначе се виси безцелно по цял ден), попита набързо, получи желания отговор и продължава да си живее живота. Бързо, лесно, неангажиращо.
До форумите се стига само, ако в гугъл търсачката им излезе близък до търсенето орговор.
Публикуваните във фб дискусии обаче бързо се губят и трудно могат да бъдат намерени.
Форумите са доста добре структурирани, но за съжаление остават в миналото - просто темпото на развитие ги отвява и те остават малко "олд скул".
Аз лично влизам често тук и ще се включвам в дискусиите. Така че давай някаква тема и да обсъждаме.

Румен
Мнения: 11
Регистриран на: Съб Окт 24, 2020 3:13 pm

Re: Някакви теми за тролене?

Мнение от Румен »

Ами ето една тема за тролене. Колко точна показва надморската височина Google Earth? Един стадион гледам че има денивелация от 2 метра по терена. Освен това май покривите на сградите не ги отчита като на по-различна надморска височина. Дали изобщо тези метри не са апроксимация на група карта с паралели през 10 метра???

hepo
Мнения: 18
Регистриран на: Съб Авг 15, 2020 5:52 pm

Re: Някакви теми за тролене?

Мнение от hepo »

+1 хубава тема ;)
АйТиСпеца

Публикувай отговор