Магистратура по Геодезия

Всичко, което не влиза в горните категории.
Z.Atanasov
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Дек 13, 2015 12:46 pm

Магистратура по Геодезия

Мнение от Z.Atanasov »

Здравейте!
Тази година завърших Транспортно строителство във УАСГ и вече дори работя по специалността, още повреме на следването осъзнах ,че геодезията е неразделима част от проектирането на пътища и рехабилитацията им и обмислям да запиша втора магистратура по тази специалност. Поразпитах и разбрах ,че ако искам да завърша магистратура по геодезия в УАСГ (задочно) трябва да изкарам всички 5 години като биха ми признали някои изпити като математиките, но това не ме устройва напълно, дори и 3 години да е обучението ми се струва доста, все пак съм завършил строителен инженер и поне по мое мнение би трябвало да мога да влезна направо в магистърската специализация Геодезия както е навсякъде в европа.
Някой има ли представа дали наистина са нужни поне 3 години обучение в моя случай и дали например в Минно геоложкия университет има задочни магистърски програми за геодезия в които мога да изкарам втората магистратура по-бързо?
Също така ме интересува как се гледа на хората завършили в друг университет различен от УАСГ и дипломите например от МГУ имат ли акредитация подобна на тази в УАСГ.

Благодаря ви предварително!

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Re: Магистратура по Геодезия

Мнение от Незнайко1 »

Z.Atanasov написа:
все пак съм завършил строителен инженер и поне по мое мнение би трябвало да мога да влезна направо в магистърската специализация Геодезия както е навсякъде в европа.
Да обърнем въпроса така: Геодезистите са завършили инженери, и би трябвало да влязат направо в магистърска СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ по Транспортно строителство, както е навсякъде е Европа.
Това е учебния план по Геодезия и Транспортно строителство
http://uacg.bg/filebank/ECTS/Geo/geo201 ... edovno.pdf
http://uacg.bg/filebank/ECTS/Trans/tran ... edovno.pdf
как е в еУропата при разлика над 50% в програмите, както казваше един професор, портиера да раздава дипломи
Z.Atanasov написа: Също така ме интересува как се гледа на хората завършили в друг университет различен от УАСГ и дипломите например от МГУ имат ли акредитация подобна на тази в УАСГ.
Как транспортните инженери от УАСГ гледат на дипломите от Т. Каблешков?
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Публикувай отговор