Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Решения на практически въпроси. Обмяна на опит и "know how".
man4o
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Окт 17, 2013 8:23 am

Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от man4o »

Здравейте
искам да направя kml файл на парцел земеделска земя, за да го видя през google
Как да го направя?
Какви програми ми трябват и откъде да намеря КВС (карта на възстановената собственост)

Трябва ми подобен файл, но за друг парцел
https://dl.dropboxusercontent.com/u/6139631/3.63.kml

Благодаря

HaCko
Мнения: 94
Регистриран на: Сря Ное 02, 2011 7:04 pm

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от HaCko »

Ами извадка от КВС може да се вземе от поземлената комисия в съответния съдебен район. За него ще ти трябва програма, която да чете CAD или ZEM формат(MКАД, CADIS...).
След това за kmz файл трябва да го прехвърлиш в ACAD Civil примерно (версия от 2009 нагоре) и там може да се експортва към Google Earth направо.

man4o
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Окт 17, 2013 8:23 am

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от man4o »

Благодаря

g_ishkitiev
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Фев 12, 2008 12:16 pm
Обратна връзка:

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от g_ishkitiev »

И аз отговорих на този човек, понеже ми писа на лично съобщение.
Не съм против помагането и питането по форумите. Но понякога се получава като да пускаш шофьори с купени книжки. Може да кара, но е потенциална предпоставка за катастрофа.
Вече всеки има GPS, google earth и си мисли, че е половин геодезист щом може да намира точки. Отделно в интернет са налични много геодезически данни - къде от гис, къде векторизирани карти, землища на разни колеги занимавали се с подръжка преди 5-10 години. Има няколко програми за трансформация, всяка с предимства и недостатъци, които не може да знаеш ако нямаш повечко опит с тях.
Още от самото питане си личи горе долу колко са познанията на човек. Има такива, които честно не ми се иска да им отговарям. И не защото ме е страх, че ще ми вземат работата. А защото знам, че ще направят нещо с моя помощ, което има голяма вероятност да е грешно.
В край на сметка man4o, не е трудно да направиш KML от WGS координати. Но трябва да се съобразят някой неща - за какво ще се ползват тези WGS координати, кой ще го гледа този KML, актуални ли са данните които ще ползваш за трансформация, от къде са получени.
Да не стане така, че някой да ти трансофмира координатите, да ги качиш в ГПС-a и да отидеш да си забиеш колчетата в чужда нива.
То е хубаво наистина да има една онлайн система и човек по лични данни и номер на имот да може да го провери къде е в google earth. Ама на.. в тая скапана държава първо се гледа как да се оберат парите, а ако остане нещо след това може и да се поработи.

Инструкции за вертикално планиране си теглиш от агенцията по кадастъра, а слагаш печат за инвестиционното проектиране. Откачена работа.

man4o
Мнения: 3
Регистриран на: Чет Окт 17, 2013 8:23 am

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от man4o »

Благодаря момчета
Ще ви кажа историята
взех под аренда едни 10 ниви в едно землище,обаче не знам къде са. Скици имам (без координати, явно вече ще трябва да искам такива скици) и тотално не мога да се ориентирам, въпреки че това е моето село (сега съм в София),

Отивам при фирмата дето обслужва общината, направиха ми шейп файлове (за да заявявам субсидии напролет) и хоп някакъв kml дето да си го пускам в google earth. Екстра Общо удоволствието 250 лв. за 10 парцела

И си викам, я да видя на тъщата имотите, на тъста, на някои приятели.

И се позачудих туй онуй, например ако не искам шейп файлове, а само КМЛ колко би ми струвало и също така, дали не мога да си ги направя сам.

И днес се ровя, питам, и т.н.

Влязох в къдастъра и намерих едни от имотите, чудно, че там землищата са в кадастъра и се ориентирах, защото гледам имота на тъста, после съседния и т.н. докато стигна до място което е очевадно, примерно път и т.н.

За шейп файловете обаче си платих, защото е сериозна работа. Не исках да очертавам на ръка.

Благодаря момчета

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от GeoRT »

Явно не си писал само на мен.
Личното ми мнение е че е добре да потърсиш геодезическа фирма, която да те устройва като цена за услугата.

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Re: Здравейте, как да направя kml файлове на парцели?

Мнение от Незнайко1 »

М‘да на всички е писано,
Но послушай колегите, за да ти излезе по-евтино потърси фирма, която има и застраховка според ЗКИР, за да нямаш ядове догодина ако се окаже застъпване на имоти!
Това КМЛ файлче може да си го сложиш на GPS-тамагочето, и да се ориентираш къде са имотите, но като заявяваш границите на земеделските земи вземи си скиците, за които си платил и в тях има координати и по координати регистрирай границите на имотите. Също е хубаво и на място да ти забият колчетата. Щото с тамагочето и 1 метър да сбъркаш на 100 метра лице на нивата си прави 100 кв.м. и веднага ще ти отрежат субсидията, а догодина като гледам политическата ситуация и за по-малки грешки ще режат!
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Публикувай отговор