Закупуване на данни от КВС????

на геодезическа тематика.
bobets
Мнения: 159
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 7:30 pm
Местоположение: гр.Пловдив

Закупуване на данни от КВС????

Мнение от bobets »

Здравейте колеги налага ми се да изготвя парцеларен план за обект попадащ в КВС и ми е необходимо да закупя актуална информация. Знае ли някой от къде трябва да е поръчам, от поземлена комисия, поддържащата фирма, областна служба по земеделие или от другаде? Също така дали, някой е запознат с цените за закупуване на данните? Става дума за данни в електронен вид не на хартия :) .
Благодаря предварително на всички.

stoianeca
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 12:14 am
Обратна връзка:

Мнение от stoianeca »

В поземлената служба отиваш по район. Таксите ги има тук на втора страница http://www.mzh.government.bg/odz-targov ... .sflb.ashx

Внимавай какви такси ти вземат и кой, защото е мътна тази история. Всичко минава през поддържащата фирма, и НЕ плащай директно на нея ами в поземлената служба.
Поддържащите фирми /те не са кой знае колко много/, си събират такси, издават фактури най-спокойно... А би трябвало таксите да се плащат директно в общинската служба.

dodimitrov
Мнения: 73
Регистриран на: Пет Авг 22, 2008 10:45 am
Местоположение: София

Мнение от dodimitrov »

За по голям обем данни, или преминаващи трасета на линейни обекти през няколко общини/области можеш директно да ги поръчаш в министерството, но много се чака. Цените не са кой знае какви. Не мога да кажа точно, защото инвеститорите са ги поръчвали.

k1k0k0
Мнения: 38
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 11:47 am
Местоположение: Тайна Майна

Мнение от k1k0k0 »

Извън Темата !
bobets какво се разбира под "данни в електронен вид", не съм наясно и затова питам ?

bobets
Мнения: 159
Регистриран на: Пон Ное 26, 2007 7:30 pm
Местоположение: гр.Пловдив

Мнение от bobets »

k1k0k0 написа:Извън Темата !
bobets какво се разбира под "данни в електронен вид", не съм наясно и затова питам ?
Съжалявам, че не съм пояснил подробно. Данни в електронен вид имам в предвид файл с имоти и база данни за тях /CAD файл, с който работи АГКК и СГКК или ZEM файл, с който работят поддържащите фирми на КВС и поземлените комисии/.
По темата бих искал да попитам колегите дали някъде в интернет пространството има списък на поддържащите фирми по общини или трябва да се свързвам с поземлена комисия за да ми дадат данни за връзка с поддържащата фирма.
Благодаря на всички коментирали по темата.

Публикувай отговор