С коя програма си правите кад файлове ?

Програмно обезпечаване на Геодезията.
g_ishkitiev
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Фев 12, 2008 12:16 pm
Обратна връзка:

С коя програма си правите кад файлове ?

Мнение от g_ishkitiev »

Понеже до сега на повечето места, където сме работили заснеманията за чл.52 не влизат в цифров кадастър и не сме правили КАД файлове. Няколко пъти ми се е налагало да правя КАД файлове и съм ги давал на познати да ги обработят.
Сега обаче вече искам аз да си ги правя и почнах да оглеждам БГ софтуерите. Нашите работят с досовското FRZ и Акстър, които аз дори не искам да поглеждам.
Преди 2 години си платих за Акстър 2007, който стигна до версия 0.9.26.6 и от там нататък не съм дърпал ъпдейти. Съответно в тази версия, която аз имам доста от нещата не работят и реално не може никаква работа да се върши с нея. Преди няколко дни пробвах да я ъпдейтна и никъде по сайта не намерих от къде. (да не говорим, че доста от линковете по сайта водят до "празни" страници). Звъннах днес до офиса им, казаха че за новата версия пак трябва да си платя, понеже вече било изцяло нова система и старата не се подържа. Питах за ъпдейт на версия 2007, от това което ми казаха да търся не намерих нищо по сайта им. И после как да имам желание да си купя програмата от тях.. излиза че на всяка версия трябва да им плащам за да съм един вид тестер. Защото в началото като я купих няколко пъти съм им звънял и писал да им казвам къде имат бъгове.
И така.. до тук с Акстъра.
Имам една кракната весия на МКАД-а, тя толкова много ми прави разни дребни проблеми че спрях да я гледам. Реших че това се дължи на проблеми при кракването. Дръпнах вчера последната ДЕМО версия от сайта - същата работа. Още с пускането изчертавам линия, след като свърша линията изчезва и се появяват само точици на местата на чупките (така прави и на кракнатата версия която имам). Може и проблема да в драйверите на видео картата ми, не съм пробвал да я пусна на друго ПС.
Дръпнах си и демото на КАДИС, от там пък са изключени толкова много неща че по-добре да бяха пуснали screen shot-ове на програмата от колкото демо версия.
Но в интерес на истината КАДИС изглеждаше обещаващо направена, като изключим че не можах да намеря никъде как се zoom-ва там където има вкарани обекти. (нещо като zoom extend в autocad).
GISExplorer - тя има само Viewer в демото, него го разгледах много на бързо и не намерих как се чертае.
В край на сметка вече втори ден се занимавам с тия програми, отложил съм си други ангажименти само и само да разбера как да направя едно заснемане за чл.52 на малка кооперация. И почва да ме хваща яд защото почти нищо не съм постигнал. Много рядко ми се случва да се занимавам с нещо 2 дена и да не съм стигнал до никъде :). Наясно съм, че сега бързам и доста неща ги гледам отгоре отгоре.. ама пък толкова ли да е сложно ?!
Прегледах 4 програми, за една от които съм си платил дори и до никъде не стигам :). И после как да имам желание да им купувам програмите.

Та.. вие с коя програма си правите КАД файловете?

Красимир Колев
Мнения: 141
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 8:58 am
Местоположение: София

Мнение от Красимир Колев »

Ползваме Кадис. По мое мнение е отврат.
Навремето съм работил с Кроки 3 (за ДОС), супер хипер мега зарибяваща програмка е. Има още какво да се желае (например не чете CAD 4, не изкарва DXF, не знам дали прави етажни схеми), но е изключително приятен за работа софтуер.
Някой от форума мисля, че ползваше Notepad ;)

GeoRT
administrator
Мнения: 600
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 7:52 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Мнение от GeoRT »

Още един глас за КРОКИ (DOS).
Уви, не поддържа етажни схеми и КАД4 и не се поддържа като цяло.

kmh
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 12:46 pm

Мнение от kmh »

Ако само това ти е проблемът на mkad, оправя се с изключване на Параметри-Видимости-Само кадастрална карта. :wink:

stoianeca
Мнения: 150
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 12:14 am
Обратна връзка:

Мнение от stoianeca »

g_ishkitiev, пиши ми на скaйп stoianeca

g_ishkitiev
Мнения: 124
Регистриран на: Вто Фев 12, 2008 12:16 pm
Обратна връзка:

Мнение от g_ishkitiev »

Май ще се оправя и с Акстър 2007, вчера се обадих отново в офиса им и си дръпнах последните ъпдейти :). Все пак сега изглежда по-завършена версията. Надявам се да изкарва читави схеми на етажна собственост, увериха ме че няма да има проблеми :-).
Ако всичко е наред може и да си взема новата 2012 версия. Изглежда доста добре направена.

PS. Оправих се с Акстъра, много ми допада как са го направили. Дано продължат да го развиват :)

Публикувай отговор