Принтери

Решения на практически въпроси. Обмяна на опит и "know how".
mariozap
Мнения: 29
Регистриран на: Нед Май 16, 2010 6:04 pm
Обратна връзка:

Принтери

Мнение от mariozap »

Здравейте,

Бихте ли споделили кои принтер е най-подходящ за употреба за нашите геодезически нужди като цена на консуматив лист А3 цветно като марка и модел.

djaba
Мнения: 53
Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 8:38 am

Мнение от djaba »

Използваме HP Officejet 7000 E809a. Да ти кажа честно нямам представа на лист колко струва, защото на него печатаме само нещата с цвят. Всичко друго си пускаме на лазерен А4 НР. Иначе горе долу едновременно свършват всички глави и цената общо им е около 100 лв. като черната е ХХL размер.
Не сме имали никакъв проблем с принтера, по никакъв начин не разтяга или скъсява кръстовете при печат, но това си е заложено в мастиленоструйните машини за разлика от лазерните. Затова за чертежи задължително мастиленоструен.
Освен това НР си е класа и име, а и през годините ми е останал спомен, че колкото по-скъп е принтера, толкова по евтини са му консумативите след това, така че не се лъжи с някоя евтинийка. Имам спомен, че машинката я бяхме взели за около 450 лв.
А, да , нещо странно - при хартия или милинекс няма проблем, но при паус изплюва първия лист, поема втория и вече си чертае на него без ядове.

Публикувай отговор