Интервю в геомедия....

Дискутиране на законите, наредбите и инструкциите, свързани с Геодезията.
kmh
Мнения: 62
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 12:46 pm

Интервю в геомедия....

Мнение от kmh »

"
- Какво бихте препоръчали за българския кадастър?

- Сливането на двете агенции - по вписванията (имотния регистър) с тази по кадастъра би било много положително в две посоки - би намалило разходите и увеличило леснотата за достъпа до данни. "

Дорин Бурманж заема най-високия пост в Холандската агенция по кадастъра - тя е председател на изпълнителния борд от 2004 г. насам. Агенцията се занимава със създаването на стратегии, маркетинг, финанси и комуникации свързани с кадастъра, собствеността и топографията. Всяка година агенцията издава повече от 20 милиона удостоверения, които да обслужват нотариусите, местните власти, бизнеса, финансовите институции, частния сектор и всички заинтересувани страни. Освен работата си в Холандския кадастър, Дорин Бурманж е президент на EuroGeographics. Родена е на 17 март 1954 г. в Валвейк, завършва бизнес икономика и мениджмънт на комуникациите.

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Това едва ли може да се случи в Българистан, това са две хранилки, от които едва ли ще се откажат. И за какви пространствени данни говорим като вече мина 1 година от дефинирането КС2005, а още няма наредбата за трансформация, камарите си тълкуват законите като дявола евангелието. Холандците от 15 години се опитват да ни научат на кадастър?
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

llado
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Юни 14, 2012 4:15 am

Мнение от llado »

Въпреки момента на омраза и възмущение със съжаление си мисля, че на госпожата нищо не може да се причини, а не вярвам пък да бъде оспорено разрешението за строеж.

Публикувай отговор