По случай празника да честитя и все пак да попитам: Кога?

Всичко, което не влиза в горните категории.
Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

По случай празника да честитя и все пак да попитам: Кога?

Мнение от Незнайко1 »

НАРЕДБА № 2 от 30 юли 2010 г.
за дефиниране, реализация и поддържане на Българската геодезическа система

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 4. Инструкцията за преобразуване на съществуващите геодезически и картографски материали и данни в „Българска геодезическа система 2005“ по чл. 10 се издава от министъра на регионалното развитие и благоустройството в срок до 6 месеца след влизане в сила на наредбата.
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Красимир Колев
Мнения: 141
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 8:58 am
Местоположение: София

Мнение от Красимир Колев »

скоро, надявам се ...

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Като чета тази неземна безсмислица основание за КС2005
"С Наредба № 2 от 2010 г. се въвежда UTM проекция, която е универсална и глобална. Ламбертовата проекция е безспорно подходяща за територията на България, но тя е ло кална проекция и няма връзка със съседните държави Гърция, Сърбия, Турция, и Ру мъния, които използват Гаусови координати, а въпросът с трансформация на координати не се решава."

от тази статия: http://www.geomedia.bg/index.php/article:448

Точно коефициентите на трансформация ни интересуват, а не да са тайни, ако са публични щеше да ги има във всеки GPS приемник много отдавана и тази госпожа щеше да си търси друго е.....

Изглежда, този който пита е навътре в нещата щом пита за контактни зони, но тази госпожа почва да говори за 3° зони, които не са указани в тази наредба, на какво основание ще се иска тези ИВИЦИ?
Но все пак въпроса е за контактните зони – а какво представляват те според надарената госпожа? Зоната между двете ивици!!!
а Контактна зона между землища едва ли ще се реши с трансформация? Ако има две застъпващи се землища в КС1970 то като се трансформират в КС2005 всичко ще е ОК!!!!
моят извод е че има едни бюрократи дето си нямат представа за какво са там и за да си оправдаят заплатите бълват глупости.
Къде ли ще бъдат въведени тези деформации: „Важното е, когато има деформации, те да могат да бъдат точно изчислени и въведени.“

и последно „Инструкцията за преобразуване на съществуващите геодезически и картографски материали и данни ще е готова до 10 февруари догодина“ коя година не е ясно?
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Публикувай отговор