Дворищно трасировъчни карнети
-
Абсолютно съм съгласен с последното мнение! Но да се върна малко на темата ,че избягахме от нея ми се струва.
Както сами казахте по-рано по регулационния план 10 човека да отчетат една точка и десетимата могат да изкарат различни координати, докато от дворищно - трясировъчните карнети ще е малко трудно. Верно са правени на база на регулационния план, но са равноточни измервания, а не разноточни, както е в горния случаи. В много ситуаций Rster Design-a не помага, поради неточното отразяване на кръстовете, завъртане на изображението, поради преплъзване ,или други фактори. Понякога е невъзможно да направиш качествена транформация и тогаваа??? Е, сами може да се сетите какво се прави, стига да я има налице информацията в общината, разбира се (за дворищно трасировъчните карнети говоря). Когато има спор за материално право за най-меродавни се взимат ДТК, при свикване на тройна експериза. Интересно е , че нне се признават протоколите за трасиране на имотни граници в съда и неграмотни корумпирани "вещи лица" с техническо образование, нямащо нищо общо с геодезията изказват експертното си мнение, с което успорват компетентността на инженера, трасирал дворното място!.....
Ако продължа в този контекст ще отидем съвсем на оффтопик, предвид което ще спра до тук.
Поздрави!!!
Както сами казахте по-рано по регулационния план 10 човека да отчетат една точка и десетимата могат да изкарат различни координати, докато от дворищно - трясировъчните карнети ще е малко трудно. Верно са правени на база на регулационния план, но са равноточни измервания, а не разноточни, както е в горния случаи. В много ситуаций Rster Design-a не помага, поради неточното отразяване на кръстовете, завъртане на изображението, поради преплъзване ,или други фактори. Понякога е невъзможно да направиш качествена транформация и тогаваа??? Е, сами може да се сетите какво се прави, стига да я има налице информацията в общината, разбира се (за дворищно трасировъчните карнети говоря). Когато има спор за материално право за най-меродавни се взимат ДТК, при свикване на тройна експериза. Интересно е , че нне се признават протоколите за трасиране на имотни граници в съда и неграмотни корумпирани "вещи лица" с техническо образование, нямащо нищо общо с геодезията изказват експертното си мнение, с което успорват компетентността на инженера, трасирал дворното място!.....
Ако продължа в този контекст ще отидем съвсем на оффтопик, предвид което ще спра до тук.
Поздрави!!!
Според мен, отговора на тази тема се намира в
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ГЕОДЕЗИЧЕСКИТЕ РАБОТИ ПО ПРИЛАГАНЕ НА
ПОДРОБНИТЕ ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ
МЕСТА И ДРУГИ СЕЛИЩНИ ТЕРИТОРИИ Издадена през 1978 г. от Комитет по архитектура и благоустройство - Главно управление по геодезия,
картография и кадастър
Ако колегата dangeon я беше разгледал щеше да види, че ДТК е част от Регулационния план, а не отделен план както той смята.
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ГЕОДЕЗИЧЕСКИТЕ РАБОТИ ПО ПРИЛАГАНЕ НА
ПОДРОБНИТЕ ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ ПЛАНОВЕ НА НАСЕЛЕНИТЕ
МЕСТА И ДРУГИ СЕЛИЩНИ ТЕРИТОРИИ Издадена през 1978 г. от Комитет по архитектура и благоустройство - Главно управление по геодезия,
картография и кадастър
Ако колегата dangeon я беше разгледал щеше да види, че ДТК е част от Регулационния план, а не отделен план както той смята.
Аз искам да ми кажеш emo5kov къде видя да твърдя, че това са два отделни плана? Аз казвам, че дворищните карнети са помощна част към ЗРП, също както казва и bobets. Но водещ и основен си е самият ЗРП.
Icer, ако разполагаш със експертиза на вещо лице по някое дело, в което се твърди, че ДТК са с по-висока доказателствена сила от ЗРП и после съда в решението си го потвърждава ще ти бъда много благодарен ако ми го посочиш. Точно това е, което ми трябва.
Icer, ако разполагаш със експертиза на вещо лице по някое дело, в което се твърди, че ДТК са с по-висока доказателствена сила от ЗРП и после съда в решението си го потвърждава ще ти бъда много благодарен ако ми го посочиш. Точно това е, което ми трябва.
Ìèñëÿ, ÷å íå òîëêîâà ñòðàøíî:Êàêòî ñàìè êàçàõòå ïî-ðàíî ïî ðåãóëàöèîííèÿ ïëàí 10 ÷îâåêà äà îò÷åòàò åäíà òî÷êà è äåñåòèìàòà ìîãàò äà èçêàðàò ðàçëè÷íè êîîðäèíàòè
ÍÀÐÅÄÁÀ ¹ 3
Ðàçäåë II
Òî÷íîñò íà êàäàñòðàëíàòà êàðòà
(4) Äîïóñòèìèòå ñòîéíîñòè íà DS è ÚS çà óðáàíèçèðàíè òåðèòîðèè ñà:
2.êîãàòî êîîðäèíàòèòå íà òî÷êèòå ñà îïðåäåëåíè îò ãðàôè÷åí ïëàí èëè êàðòà:
à)çà òî÷êè îò òðàéíî ìàòåðèàëèçèðàíè ãðàíèöè íà ïîçåìëåíè èìîòè è î÷åðòàíèÿ íà ñãðàäè îò îñíîâíîòî çàñòðîÿâàíå DS <= 60 ñm è ÚS<= 40 cm;
Âìúêíàõ Ú íà ìÿñòîòî íà íå÷åòèìèÿ ñèìâîë.
Àêî è äåñåòèìàòà ñà â ðàìêèòå íà 40ñì - çíà÷è å ÎÊ.
Лично аз съм виждал разпореждане на РДНСК-Пловдив за навлизане на сграда с 40см, без разрешение на комшията и петно за строеж на границата. Отговора на РДНСК беше, че нямало проблем и всичко било в рамките на допуските, а бях предтавил геодезическо заснемане и протокол за трасиране на въпросната граница.
За съжаление не разполагам с такава информация. Обикновенно клиентите ми и техните юристи търсят съвет от мен по определен казус и след като се реши забравят за съществуването ми. В крайна сметка аз не се интересувам от крайния резултат, а от това работата ми да е свършена както трябва.Icer, ако разполагаш със експертиза на вещо лице по някое дело, в което се твърди, че ДТК са с по-висока доказателствена сила от ЗРП и после съда в решението си го потвърждава ще ти бъда много благодарен ако ми го посочиш. Точно това е, което ми трябва.
Изворите за казусите и решенията по тях (съдебни) не са само от клиентите и техните адвокати. Но както и да е. Твърдението ти за тройните експертизи трябва да го приема просто на доверие. Аз пък винаги се интересувам по възможност от крайният резултат. Защото иначе сме си само едни прости мерджии и нищо повече. И за да мога когато клиентът ми ме попита какво аджеба означава това, което му предавам и какви са възможностите пред него да мога да му отговоря и да го посъветвам как да действа по-нататък, а не да му кажа ами не знам, аз съм дотук, по-нататък търсете адвокат, не коментирам. Това във всеки случай респектира, казвам го от собствен опит.