Здравейте,
понеже нищо общо нямам с геодезията имам едно въпросче:
имам проект направен от геодезист за един имот, проблема е че точките които е написал в проекта са по координатна система 1970г. а аз искам да оградя имота, но GPS-а който използвам използва GPS кооргинати и немога с точност да намеря крайните точки на имота.
- Има ли възможност координатите от ситемата 1970 г да се преизчислят към нормални GPS координати?
Благодаря предварително.
помощ заедна координатна система - 1970
-
Re: помощ заедна координатна система - 1970
Аз лично смятам, че най-добре е да потърсиш колегата който ти е правил проекта за да ти трасира и имота. С твоя GPS най-вероятно е да объркаш всичко и да се изпокараш със съседите.
Чакам го разрешителното до 2,3 седмици в общината всичко е минало и чакат становището на надзорната фирма.
За поставянето на коловете на оградата със сигурност ще викна геодезиста да ми забие колците, но идеята ми засега е да вкарам трактора за да почна да си изравнявам терена и да си направя общинският полски път, който попринцип трябва да го има ама го няма, за да мога да си стигам до имота, защото е настед полето, та затова на мен ми трябват примерните координати, защото няма значение + - 5 метра встрани, защото така или иначе ще поизравня около имота ми.
Та ако някой може да ми подскаже как да си преизчисля координатите ще съм много благодарен.
Мерси предварително
За поставянето на коловете на оградата със сигурност ще викна геодезиста да ми забие колците, но идеята ми засега е да вкарам трактора за да почна да си изравнявам терена и да си направя общинският полски път, който попринцип трябва да го има ама го няма, за да мога да си стигам до имота, защото е настед полето, та затова на мен ми трябват примерните координати, защото няма значение + - 5 метра встрани, защото така или иначе ще поизравня около имота ми.
Та ако някой може да ми подскаже как да си преизчисля координатите ще съм много благодарен.
Мерси предварително
имотът е голям 3000 кв.м. аз за точността ще я постигна, защото се позиционирам на точното място с GPS, Google earth и внесена скица на имота от MKAD, така че като застана на имота с GPS-a включен към лаптопа ми, който е свързан с интернет и съм отворил google earth ми показва с точност до 2,3 метра къде съм. А и има и други ориентири: ел стълб, полски път по който може засега да се минава само с джип и др. така че няма да имам проблеми с точното разчистване на имота.
Просто исках да знам как се превръщат тези координати в gps координати, за да си гарантирам точността на действията си поне с точност до 5, 6 метра!
Просто исках да знам как се превръщат тези координати в gps координати, за да си гарантирам точността на действията си поне с точност до 5, 6 метра!
Кажи ми само как твоя навигационен GPS се справя с йоносферната и тропосферната рефракция и колко му е точен часовника, че да постигне точност под 10 см по положение?
Ако можеш да ми дадеш отговор на тези два въпроса значи сам разбираш, че това което се каниш да правиш ще е грешно и ще провокира далеч по - големи разходи от инъче хипотетичните
Поздрави и успех!
Ако можеш да ми дадеш отговор на тези два въпроса значи сам разбираш, че това което се каниш да правиш ще е грешно и ще провокира далеч по - големи разходи от инъче хипотетичните

Поздрави и успех!
-
- administrator
- Обратна връзка:
Работата е там, че от това могат да произлезат редица проблеми.идеята ми засега е да вкарам трактора за да почна да си изравнявам терена и да си направя общинският полски път, който попринцип трябва да го има ама го няма, за да мога да си стигам до имота, защото е настед полето, та затова на мен ми трябват примерните координати, защото няма значение + - 5 метра встрани, защото така или иначе ще поизравня около имота ми.
Лично аз съм бил наеман да заснема 50 квадратни метра неправомерно отнет и натрупан отстрани хумус посред полето. Намеренията на ощетените бяха директно да се съдят с комшията.
Хора всякакви. Ако ще се кастрят храсти и саморасляци хубаво, но иначе... да не стане грешка.
Малко и по същество.
На страницата ни е предоставена за свободен даунлоуд програмата ULTra. Тя успешно се справя с въпросната трансформация... естествено с някои уговорки, които не касаят порядъка на навигационната точност.