Не знам за Пловдив но в София се работи по начина, който казва GeoRT.
Това го казва
babayaga.

Аз съм на мнението че трябва да се направят схеми на всички самостоятелни обекти. Интересно ми е, ако не е тайна, дали шефката на служба София е дала разрешението за нанасяне на парче и как се е мотивирала? Редно е официално да бъде взето решение по този въпрос. Омръзна ми от устни уговорки и собствени правила във всяка община или кадастрална служба.
Днес си взех протокола и становището относно нанасянето на три блока с общо над 160 етажни схеми - плътно покритие!

Но както и да е, ако да речем се направят схеми на парче, то значи с всяка последвала продажба трябва да се преправя цифровия модел изцяло. Има си правило за номерирането на самостоятелните обекти, с всеки нов обект всичко се променя.
Т.е. ако мен ме наемат да изготвя схема на един самостоятелен обект, аз трябва да си купя цифров модел и да преномерирам вече направените самостоятелни обекти. Утре друг колега хваща и преномерира пак и така докога?

Когато се изготвят наведнъж всички схеми, много лесно може да се проследи за грешки и нередности в отразяването на самостоятелните обекти. Същевременно при сделка просто в цифровия модел се прави промяна в семантиката спрямо новоиздадения нотариален акт - проста работа за пет минути, без опасност от каквото и да е омазване.
Това за мен е по-правилното решение.