С какъв цвят?

на геодезическа тематика.
kassey
Мнения: 19
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 7:45 pm

С какъв цвят?

Мнение от kassey »

Имам следния въпрос?
При изработване на ПУП - част регулация, за промяна на предназначение: от земеделска земя в:"за жил. строителство"(например), в какъв цвят се чертаят границите на новия урегулиран имот?
Питам, защото в 3 различни общини ми ги искат по различни начини и се обърквам вече, например:
едни го искат в зелено, други във синьо, трети в кафяво!! :roll:

GeoMetal
Мнения: 10
Регистриран на: Пет Дек 12, 2008 9:33 pm
Местоположение: Plovdiv

Re: С какъв цвят?

Мнение от GeoMetal »

При ПУП за промяна предназначение от земеделска земя в каквато и да е Проекта се парви така: 1 картинка - извлечение от КВС; 2 картинка - проект за регулация: линита към път е червена, другите сини; 3 картинка - проект за застрояване. Тук нямаме промяна от стара регулация с нова, за да задраскваме старите линии с кафяво ( за улична регулация) или със зелено (за дворищна регулация) и съответно новите линии да са с кафяв или зелен цвят. Ако искаш се свържи с мен на Email: [email protected], да ти изпратя такъв Проект за ПУП. Правил съм такива проекти за почти всички общини в Пловдивска област и не ми е върнат нито един.

kassey
Мнения: 19
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 7:45 pm

Мнение от kassey »

Благодаря за изчерпателния отговор, и аз така предполагах, но освен спора с общинските "мозъци", имах спор и с колеги. Логично е така да бъде.

eria
Мнения: 56
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 2:22 pm
Местоположение: София

Мнение от eria »

Напълно те разбирам kassey. Колегата GeoMetal прав в обясненията си. Но аз пък имах следният случай. За един квартал в София има разработена само улична регулация. Собствениците на един имот ми възложиха план за регулация. Имота има излаз на две срещуположни улици и е първият който се урегулира в този квартал. От другите две страни фактически граничи с неурегулирани имоти и поради тази причина границите към тях ги пуснах в червен цвят. Проекта мина на експертен съвет в ДАГ, главният архитект го подписа, но като отиде в общината отказаха да го пуснат за обявление защото въпросните линии според тях трябвало да са в син цвят. А сега де! Аз не можех да го променя, защото имаше печати и подписи от ДАГ. Трябваше да рисувам на ръка. Собственичката обаче като чу вдигна пара и каза, не искам никакви промени, да остане така както го е одобрил гл.архитект. Междувременно отишла и се консултирала в още няколко фирми, които също били на мнение, че линиите трябва да са червени. Накрая отишла при гл. архитект та той лично се разпоредил проекта да бъде пуснат за обявление. Та такива спорове винаги могат да възникнат. Зависи кой как тълкува наредбите. Лично аз най-често го правя според конкретните изисквания на съответната община. След първия проект вече знам как искат да им го издавам. Успех!

emo5kov
Мнения: 36
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 11:42 am

Мнение от emo5kov »

Лека корекция, по-скоро уточняване на колегата GeoMetal.
1. Линиите към улици - Червени, защото това е граница на квартала
2. Вътрешните линии - Сини но само, когато граничат с частен имот, ако съседния имот е общински или държавен - линиите са червени,
ако имота е самостоятелен излиза на улична регулация но не е включен в квартал (имот залепен за към края на населено място) линиите са червени.
3. Надписите в синьо за частен имот, за общински или държавен - червено.

toledo
Мнения: 6
Регистриран на: Пет Ное 02, 2007 11:11 pm
Обратна връзка:

Мнение от toledo »

Много полезна тема. Лично аз съм направил доста ПР на земеделски имоти с цел преотреждане но все още не съм сигурен за разликата в графиката на проекта за ПР и окончателния ПР в тези случаи. Иначе го правя същия но оцветявам териториите по предназначение. Явно и на гл. архитект не му е много ясно щото минават без проблем :D . Дайте да я разнищим тази тема.

Публикувай отговор