Молив

Решения на практически въпроси. Обмяна на опит и "know how".
eria
Мнения: 56
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 2:22 pm
Местоположение: София

Молив

Мнение от eria »

Бих искал да ви попитам, как тълкувате граници, изчертани с молив в действащ кадастрален и регулационен план.

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Виждал съм и върху туширани линии на граници да са правени корекции с изтриване и нанасяне на нови граници и после се води дело за възстановяване на границата по архивни копия.
За граници изчертани с молив ги тълкувам като проектни, докато не са туширани и няма печат планът са си само добро пожелание, иначе рискуваш да влезеш в правен спор.
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

eria
Мнения: 56
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 2:22 pm
Местоположение: София

Мнение от eria »

Да, и аз съм на това мнение Незнайко1.
Само че вече няколко обекта имам при които границата на място е границата с молив. В единия случай дори от едната страна има застава и оградата й (доста яка ограда) здраво си навлиза в имота на клиентите ми. Аз им казвам как стоят нещата , а те казват, о, не, навремето всичко е обезщетено, нямаме претенции към тях, а и хич нямаме намерение да се занимаваме с военните. Там е въпроса, че ако прилагам границите, които са туширани ще предизвикам правен спор, а не иначе. А и ми е малко странно. Защо е нужно в оригинала да има линии които са проектни. За 15 години не се ли е стигнало до някакво становище за тях?

dhh
Мнения: 1
Регистриран на: Сря Яну 21, 2009 5:34 pm

Мнение от dhh »

Решението е взето 2003 година - в Закона за устройство на територията има §6 и § 8 от Преходните и заключителни разпоредби - остава само да се прилагат.

Публикувай отговор