Благодаря, страшно много ми помогнахте!
Понеже изследването се отнася и за Румъния, трябва да работя в единна координатна система и си мислех, че UTM е най-подходяща в случая. GRID Export е добра идея, но нали 1во трябва да се дефинира входящата проекция за да може тя да се трансформира.
Аз се бях обаждала в Георгафския институт на БАН да ги питам коя проекция използват в ArcGIS, защото видях, че работят по проекти с GIS. Отговорът беше "UTM". До тогава обаче разполагах само с руските военни карти от
http://www.topomaps.ru/europe/bulgaria.shtml . Сега с тези ТК 25 в НКС 1970 стана един миш-маш.
Относно липсващите координати по картните листове- явно това е практика в Б-я и това, че са кръгли числа може да се знае само ако човек е там. Инъче може само да се гадае. Тук ни учат, че най-важната (гео)информация на 1 карта са координатите в съответната координатна с-ма, защото чрез тях може да се определи точното местонахождение на която и да било точка (или обект) по тази карта. Но в Б-я явно точно обратното е целта, а именно да НЕ се знае! А когато се обадих и в Агенцията по кадастъра, надявайки се да получа съдействие, не само че ми викаха на телефона (абсолютно непрофесионално поведение!), а ми се и отговори: "Естествено, че няма координати! Вие виждала ли сте до сега карта, на която да има такива?".

На всички официални топографски карти по света има отбелязани координати в поне 1 с-ма (често в 4те ъгъла и съответните географски координати), само на българските няма и това е "естествено"!
С ръка на сърцето мога да кажа, че в този форум виждам много повече професионализъм относно съдействие, достъп до информация, обяснения, бързина и ниво , което се поддържа, като цяло.
Благодаря, че ви има!