Twig discovery help

Всичко свързано с инструментите на различните производители.
simetower
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 5:39 pm

Twig discovery help

Мнение от simetower »

Здравейте на всички.
Първо да си призная че се регистрирах за да попитам :oops: само а не от интерес или разбиране на геодезията за което се извинявам.
Та по темата:
Притежател съм на Benefon Twig Discovery което всъщност е GSM + GPS. Много готина джаджа - води те нагоре надолу наляво надясно и ти говори дори..... но всичко това става в Англия. В България само GPS монитор и телефон няма завий тук завий там и т.н. Аз съм доста бос в тази насока но се сетих че сигурно няма карта на Бг-то и се започна едно търсене по разни GSM - майстори и софтуеърни пирати та до никъде :cry: Oт benefon.com ми отговориха че за Бг-то карти няма и няма и да има. Доколкото разбрах от форумите (offroad и този) има доста отворени потребители които разбират бая от тези карти, та молбата ми е ако някои от вас може да ми съдейства по някакъв начин срещу заплащане от моя страна. Лошото е че не знам какви са точно картите мисля че векторни а също така можело и с растерни но не съм сигурен :( . Навигацията е Navteq on board, паметта на която се качват картите е mini SD и това е всичко което знам.
Ето и потребителско ръководство ако ви помага ftp://support.benefon.fi/public/Manuals ... Manual.pdf
Благодаря предварително на всички :D

simetower
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 5:39 pm

Мнение от simetower »

Добре поне някой не знае ли къде да попитам :D

Незнайко1
Мнения: 182
Регистриран на: Пон Май 12, 2008 5:32 pm

Мнение от Незнайко1 »

Много малко фирми се занимават с такава дейност в България, примерно http://www.naviteq.net/ незнам дали поддържат говорещи карти, но поне може да попитате. Иначе геодезическите фирми разполагат с карти, но не и с програмен продукт за навигация.
Успех с търсенето.
Рано е да закъсняваш, късно е да подраняваш.

Публикувай отговор