GEODESY-BG.NET
http://geodesy-bg.net/phpBB3/

GeoBase - AddOn към Autodesk, пакет с програми за геодезисти
http://geodesy-bg.net/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=10
Страница 1 от 7

Автор:  GeoRT [ Нед Окт 28, 2007 10:17 pm ]
Заглавие:  GeoBase - AddOn към Autodesk, пакет с програми за геодезисти

Здравейте,
Тук накратко ще дам някои разяснения относно този изключително полезен AddOn.
Директният линк за даунлоуд е ТОВА.
В сваления архив има двa *.exe файла: GeoBase v2.1.exe и GeoBase v4.5.exe.
Стартирате първо GeoBase v2.1.exe и следвате кратката инсталация, като най-накрая няма смисъл да launch-вате програмата. Веднага след това стартирайте GeoBase v4.5.exe - следва също така кратка инсталация.
В резултат на горните операции в START->PROGRAMS би трябвало да ви се появи фолдъра GeoBase. Стартирайте приложението оттам. Следва диалог, в който трябва да посочите, върху кой от автоматично откритите AutoDesk продукти искате да се инсталира допълнителното меню. Логично е да изберете всички. Без значение на кои версии и дали става дума за чист AutoCAD, MAP, Land или който и да друг вариант - менюто работи без проблем.
При следващото стартиране на AutoCAD-a ще забележите вече появилото се меню GeoBase.
Оставям Ви да го разучавате сами, ако все пак някой има въпроси - да пита.

Изображение

П.П.
Възможно е при някои специфични потребителски настройки на АутоКад, менюто да не се зарежда коректно със стартирането на нов файл. В такъв случай трябва "ръчно" да заредите програмите от C:\Program Files\GeoBase, като стартирате командата "appload".

Автор:  Neycho [ Пет Дек 07, 2007 8:35 pm ]
Заглавие: 

Здравейте на всички и от мен. За да заредите по-новата версия на GeoBase не е необходимо преди това да сте качили старата. Това е един проблем(по-скоро наш пропуск) който е отстранен в последната версия. След като го инсталирате трябва от APPLOAD да се зареди файла "GEO.VLX". Това е достатъчно за да работи целия пакет. За да се стартира продукта и при следващото стартиране на аутокад трябва да се добави въпросния файл "Geo.vlx" и в CONTENTS менюто. Това е всичко. Приятно ползване на програмките. Ако имате ракламации, имайте предвид, че не е комерсиален продукт и е предназначен за лично ползване, а не за разпространение. Все пак сме отворени за ГРАДИВНА критика :lol: . :roll:

Автор:  GIGI [ Пон Дек 10, 2007 3:26 pm ]
Заглавие:  Re: GeoBase - AddOn към Autodesk, пакет с програми за геодез

Има ли "help" програмата?

Автор:  GeoRT [ Пон Дек 10, 2007 4:30 pm ]
Заглавие: 

Не, но всичко е повече от очевидно.

Автор:  gigi [ Вто Дек 11, 2007 12:28 pm ]
Заглавие: 

Искам да разбера по какъв начин от подменю "Точки" и "Изход във файл" мога да извадя във файл всички точки от даден слой автоматично с координатите им , а не да ги избирам ръчно точка по точка. Затова се интересувах от "Help".
Благодаря предварително за информацията.
Хубаво е, че най-накрая някой се сети да направи такъв сайт!!!Поздрави!!!

Автор:  GeoRT [ Вто Дек 11, 2007 4:31 pm ]
Заглавие: 

Ами това меню е направено да вади регистър на точки, които се създават като блокове с атрибути непосредствено - onscreen.
Ако вече си вкарал(а) точките като блокове или просто така си ги получила, ето решението:
http://www.geodesy-bg.net/forum/viewtopic.php?t=6
Ако точките ти са обект "point", нямаш спасение.
Дай повече информация.

Автор:  g_ishkitiev [ Вто Фев 12, 2008 12:56 pm ]
Заглавие: 

Кой го разработва този Адд-он.. досега не го бях виждал. След един бърз преглед останах много приятно изненадан :). Чак немога да повярвам че някой е вложил толкова труд и го е пуснал из интернет без пари.

наистина много улеснява работата, поздрави на хората които работят над него

Автор:  krivoto [ Пет Фев 15, 2008 2:18 pm ]
Заглавие: 

Аз също ползвам програмата и съм доволен.Едно питане - След като са вкарани точките в чертежа като блокове , после не мога да им променя scale фактора , или при промяна стават изкривени и не съразмерни.Като се промени фактора по Х , по Y става някакъв , какъвто то си реши.
Някакво мнение по проблема

Автор:  emo5kov [ Пет Фев 15, 2008 4:13 pm ]
Заглавие: 

Не работя с програмата, но предполагам, че си с АКАД 2006. Просто при вмъкването на блока е зададен кофти скалния фактор. Поне при мен се получава когато с лисп програма вкарвам блок.

Автор:  GeoRT [ Пет Фев 15, 2008 4:43 pm ]
Заглавие: 

krivoto, този проблем се получава и при мен понякога. В геобейса, обаче си има команда Block Scale - BS, стартираш я, селектираш целия чертеж и задаваш желания от теб мащаб. Програмата прихваща всички блокове и ги премащабира според желанието ти.

Автор:  krivoto [ Пет Фев 15, 2008 5:32 pm ]
Заглавие: 

Готово ... мерси за помощта

Автор:  rgs [ Вто Мар 11, 2008 4:49 pm ]
Заглавие:  GEOBASE Проблем

С Autocad 2008 и Windows Vista съм и не се получава.
С appload успешно се зарежда .VLX файла, но после иска .CUI файла, който не намира.
Някой ако се е сблъсквал?

Благодаря,

Автор:  GeoRT [ Вто Мар 11, 2008 5:44 pm ]
Заглавие: 

A, пробва ли да смениш типа на търсения файл в диалога където ти го иска?
Tip of the day: *.mnu

Автор:  Geomatics [ Вто Мар 25, 2008 12:52 am ]
Заглавие: 

След uninstall менюто GeoBase остава, но естествено неработи. Аз съм с Land Desktop 2006 :?:

Автор:  GeoRT [ Вто Мар 25, 2008 9:28 am ]
Заглавие: 

Ами явно трябва "ръчно" да го разкараш:
Цитат:
Command:menuload
, избираш го в диалога и му даваш unload. Това би трябвало оконачателно да те разведе с него. :)

Страница 1 от 7 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/